A European Festival of Lessons & Carols

20/12/2018 20:15 tot 21:45

Kamerkoor NEXT gaat op zoek naar de essentie van Kerst binnen de context van de Europese Unie. In een seculariserend Europa lijkt het alsof de basis waarop de Europese Unie ooit is ontstaan, namelijk de bevordering van vrede en eenheid, steeds verder verdwijnt. In dit kader presenteert NEXT het programma ‘A European Festival of Lessons and Carols’ en brengt de universele boodschap van eenheid en vrede dichtbij. Door de traditionele vorm van de Engelse Ceremony of Lessons and Carols te gebruiken, refereert NEXT aan de komende BREXIT. Het centrale muziekstuk komt dan ook uit de rijke Engelse koortraditie. Daarnaast zal (traditionele) kerstmuziek uit heel Europa worden afgewisseld met korte lessons uit de geschiedenis van Europa.

Het concert in Amsterdam zal naast vrede en eenheid, de solidariteit centraal stellen. De opbrengst van deze avond komt volledig ten goede aan het project BRAVO in Malawi. Om te zorgen dat talloze kinderen geregistreerd worden bij de burgerlijke stand en zo niet alleen beschermd worden tegen uitbuiting en mensenhandel, maar ook recht krijgen op gezondheidszorg en onderwijs. De eersten die een geboortebewijs ontvangen zijn tweeduizend HIV-positieve kinderen van 0-16 jaar. Veel van hen zijn wees en dus extra kwetsbaar, het geboortebewijs biedt hen belangrijke bescherming.

Toegang € 15,-

Kaarten verkrijgbaar via www.santegidio.nl; info@santegidio.nl of 020-2331522

Programma

Benjamin Britten A Ceremony of Carols (SATB met harp)

Gasper Jereb Gedeelte uit het Magnum Mysterium (met harp)

Bengt Ollen Trilo

Pärt Uusberg Ohtul & Valgusele

Mykola Leontovich Shchedryk (Carol of the Bells)

J.S. Bach/arr. Philip Lawson Ich steh’ an deiner Krippen hier

Traditional/arr. Philip Lawson Noël nouvelet

Traditional Riu, riu Chiu

Joan Chirescu Steaua sus rasare

Traditional Mizerna cicha

Kamerkoor NEXT, onder leiding van Fokko Oldenhuis (dirigent)

Kamerkoor NEXT is in september 2015 opgericht voor jonge, ervaren en ambitieuze zangers die de studentenkoren zijn ontgroeid en wekelijks op hoog niveau en binnen een fijne sfeer samen muziek willen maken. Inmiddels is Kamerkoor NEXT meerdere malen te horen geweest in de Pieterskerk-concertserie, op Festival Nieuwe Muziek en is te gast geweest bij Podium Witteman en Radio 4. In 2016 en 2017 gaf NEXT meerdere internationale concerten op tournees in Italië.

Meer informatie: www.kamerkoornext.nl en www.facebook.com/kamerkoornext.

Sant’Egidio

Sant’Egidio is een wereldwijde christelijke lekengemeenschap die zich inzet voor de meest kwetsbare mensen: zieken, ouderen, vrouwen en kinderen en gevangenen. In Malawi werkt Sant’Egidio al meer dan tien jaar aan de bestrijding van hiv/aids. In 2013 zetten zij het project BRAVO! op.

Meer informatie: www.santegidio.nl

https://www.santegidio.org/pageID/30172/langID/nl/BRAVO–INSCHRIJVING-IN-BEVOLKINGSREGISTERS.html


Locatie

Adres: Waterlooplein 207, Amsterdam, Nederland

Stadsdeel: Amsterdam Centrum

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Mozes en Aäronkerk

Website: http://www.santegidio.nl

Andere vieringen van Mozes en Aäronkerk:

24/12/2018 - Kerstnachtmis in de Mozes en Aäronkerk